Poczestunek lot

Wszyscy lubimy przyjmować stoi i podejmować ich znacznie eleganckimi daniami. Niestety, na ogół jesteśmy znużeni i tworzymy prześcigać się za przygotowywanie naszego drogiego poczęstunku w nowej chwili. Ujawnia się jednak, że często najprostsze rozwiązania są najlepsze. Więc warto zastanowić się nad stworzenie dla mężczyzn deski serów.

Dobór serów Jeżeli posiadamy właśnie taką możliwość, warto zaserwować sery zrobione z pozostałych rodzajów mleka: krowiego, owczego i koziego. Świetnym podejściem jest jednocześnie stworzenia ich regionami. Pozwala to naszym pracownikom poznać potrawy z miejsc, w których często też nie byli. Warto na taką możliwość istnieć dodatkowo przygotowanym teoretycznie i wzbogacić przyjemną degustację historią każdego z podawanych serów. Najważniejsze jednak, by zachować porządek smaków. Na desce powinniśmy oddzielić sery dobre od łagodnych. Więc jest stworzyć je pozostawiając odpowiednią aranżację. Aranżacja Sery łączymy w rejonu, zaczynając od najłagodniejszego (najlepiej stworzyć go na godzinie 12), stopniowo chodząc do coraz większych. Dzięki temu nasi goście poczują subtelne różnice w gustu i aromacie danych produktów. Estetyka Sery możemy zwrócić na określonej, oddanej do tego desce, która kupujemy w części sklepów oferujących zastawy stołowe. Możemy także użyć do tego mocnej podstawki lub drewnianej deski, mając jednak o tym, że wymaga istnieć ona oddana ale do ostatniej funkcji. Część serów, szczególnie tych dochodzących, daleko jest podać w znaczniejszych cząstkach. Inne możemy oferować w plastrach. Tutaj przydatne będą krajalnice do sera, które dadzą nam pokroić ser w wysokie i wygodne plastry. Dodatki Poza serami powinniśmy zaserwować swym pracownikom odpowiednie dodatki. Mogą żyć to orzechy, oliwki, żurawina, konfitura z jarzębiny, rodzynki i suszone morele. Wszystkie dodatki dużo jest pomieścić w poszczególnych miseczkach, aby nie wymieszały się z podawanymi przez nas serami. W własnym koszyczku podajemy białe pieczywo (najlepiej chrupiącą bagietkę) lub krakersy. Dobre wino Do deski serów powinniśmy zaserwować i dobre wino. Najłatwiejszym zabiegiem będzie wybranie wina wynikającego z tego tegoż regionu, co podawane przez nas sery.